LAADUKAS PALVELULINJA
HYVÄKSYTTY MEEDIO
Ennustus sinulle!

0700-80000  

2,95 €/min + pvm

 

 

Povaaminen

Petter Hanén (myöhemmin Pietari Hannikainen) oli suomalainen kirjailija, lehtimies ja maanmittari 1800 -luvulla. Hän kirjoitti kirjassaan sitaatin povaamisesta: "Niin katson minä kortista ja käestä. Ja puhun sulhasista sekä häistä. Vaan jos ei sulhais't tule eikä häät, niin sen on estäneet ne pahat säät." Sana povaaminen (ennustaminen) juontuu sanasta povata, joka on takaperoisesti johdettu povari-sanasta. Povari eli povaaja puolestaan tulee ruotsin sanasta spåare, joka on johdettu ruotsin kielen verbistä spå, eli ennustaa, aavistaa, tietää ennakolta. Suosituimpia povaamisen eli ennustamisen muotoja ovat kautta aikain olleet korteista ja kädestä povaaminen.

Povaaminen
Povaaminen

Povaaminen, erityisesti korteista ja kädestä ennustaminen on ollut kerjäläisten, kuljeksijoiden, kaupustelijoiden, köyhien ja romaanien kulttuuriin kuuluva tapa hankkia elantoa. Tyypillisimmin povaajiksi päätyi vanhoja, leskeksi jääneitä naisia, joilla ei enää ollut elättäjää. 

Sosiaalisesti heikossa asemassa olevat selviytyivät elämässä eteenpäin antaen muille itsestään yliluonnollisia kykyjä omaavan kuvan. Muun muassa ruokaa tai yösijaa vailla olleet matkamiehet saattoivat kirota ja manata talon väen, jos eivät onnistuneet kerjuussaan. Povaaja olikin ns. ”virallinen” ammatti.  

Yhteiskunta kuitenkin leimasi kerjäläiset, kiertolaiset ja muut varattomat noidiksi, jotta heidän toimintansa voitaisiin tuomita ja kieltää. Muukalaiset ja ulkopuoliset julistettiin helposti magian harjoittajiksi. Lisää pontta usein sai henkilön erikoinen fyysinen piirre, kuten lyhytkasvuisuus, erikoinen puhe, silmien vahva väri, kävelytyyli tms. Piirteitä kummeksuttiin ja pelättiin. Myös mielenterveyden sairaudet joissain määrin saattoivat antaa ihmiselle erikoisuuden leiman ja sitä kautta ihminen saattoi päätyä ”noitalistalle”. Vähemmistökulttuurit saivat usein myös yliluonnollisten ihmisten leiman. 

Romaanipiireissä erikoistuminen tapahtui nimenomaan kädestä ennustamiseen ja mukana jonkin verran kulki myös korteista ennustaminen. Nykyisin termiä povaaminen kuullaankin juuri romaanikulttuureista puhuttaessa, vaikka yleisesti termi on ollut käytössä ennen nykyaikaista ennustamista. Populaarikulttuuri on säilyttänyt povaamisen erityisesti romaninaisten keskuudessa. Romaninaisten kaunis vaatetus on kuitenkin edelleen riittävän erilainen luomaan salaperäisyyttä yhdessä erilaisen puhetavan ja eksoottisen olemuksen kanssa. Myös kyky tulkita kehonkieltä ja hyvä ihmistuntemus ovat hyvän povaajan työkaluja ulkoisten tekijöiden lisäksi.

Kuuluisin povaaja historiassa lienee jo edesmennyt Madam Marie (1925-2008) – oikealta nimeltään Marie Castello. Hän hallitsi monet povauksen muodot ja oli aina asiakkaansa kanssa ”samalla kartalla”. Madam Marie tunnetaan maailmalla myös nimelle Mustalaiskuningatar, Gypsy Queen. Tässäkin huomataan populaarikulttuurin vaikutus, sillä Marie Castello ei ensinkään ollut romani. Hän itse ei koskaan halunnut luuloa korjata, koska koki sen tuovan vain lisää mainetta ja asiakkaita.

Nykypäivänkin ennustajat ovat osaltaan myös esiintyviä taiteilijoita ja parhaimmillaan loistavia ihmistuntijoita. Tärkeää on tietenkin luontainen kyky nähdä ja tulkita asioita, mutta myös hyvä suullinen ilmaisutaito on tärkeä osa. On myös osattava olla luotettava ja uskottava. Povaaminen eli ennustaminen on ihmisten palvelemista. 

 

Jos olet kiinnostunut ja haluat puhua henkisen neuvonantajan kanssa, soita!

 
Ukko Kalevi
Vapaa
 
Astral, Astro, Ennustukset, Ennustaminen, Ennustus, Ennustajat, Ennustaja, Meedio, Näkijä, Oraakkeli, Rajatieto, Selvänäkijä, Selvännäkijä, Tarkka ennustus

Ukko Kalevin kyvyt ovat perittyjä, sukupolvelta toiselle. Hänellä on vuosien...

 
Tuuli
Kutsu minua
 
Ennustaminen, Ennustukset, Ennustus, Tarot tulkinta, Ennustajat, Meedio, Selvänäkijä, Selvännäkijä, Tarkka ennustus, Ennustaja

Tuuli kanssa voitte yhdessä löytää voiman ja viisauden, joka sisälläsi piilee. Apunaan...

 
Selena
Kutsu minua
 
Tarot tulkinta, Tarkka ennustus, Selvännäkijä, Selvänäkijä, Näkijä, Ennustus, Ennustukset, Ennustaminen, Ennustajat, Ennustaja

Olen tarot-tulkitsija, ja reikihoitaja monen vuoden kokemuksella. Olen erittäin...

Bloggaajat
 
Rita
Kutsu minua
 
Enkeliviesti, Ennustaminen, Ennustukset, Ennustus, Näkijä, Selvännäkijä, Ennustaja, Ennustajat, Selvänäkijä, Tarkka ennustus

Rita on taitava ja kokenut henkimaailman auttaja ja energiahoitaja. Hän auttaa sinua...

 
 

Suositeltuja artikkeleita sinulle

Baba Vanga

Baba Vanga

407 näyttökerrat

Baba Vanga oli bulgarialainen selvänäkijä. Hän eli vuosina 1911-96, Petritšin kaupungissa Bulgariassa, kolmen valtion rajojen risteyskohdassa. Baba Vanga sokeutui 12-vuotiaana pyörremyrskyssä. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin hän aloitti ennustamisen. Ilmeisen menestymisen myötä hänestä tehtiin 1960 -luvulla valtion virkamies, jolle maksettiin palkkaa ennustamisesta. 

 
Psychomanteum eli hypnoottinen tietoisuuden tila

Psychomanteum eli hypnoottinen tietoisuuden tila

2182 näyttökerrat

Psychomanteum-tekniikkaan kuluu myös peilimeditaatio. Aseta puhdas peili eteesi, etsi mukava istuma-asento, yritä rentoutua.

 
Maaginen parantava keitto

Maaginen parantava keitto

2142 näyttökerrat

Magia ei selvitä kaikkia ongelmia, mutta se voi auttaa. Tästä ohjeesta on apua, kun joku potee vaikka influenssaa.

 
 
 
 

Puhelu palvelunumeroomme 0700-80000 maksaa 2,95 €/min + pvm. Maksat puhelinlaskussasi

Vastaanota viestejä ilmaisista minuuteista!
Virheellinen puhelinnumero
Virheellinen sähköpostiosoite
 

 Soita nyt painamalla tästä!0700-80000 2,95 €/min + pvm
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Hyväksyäksesi evästeet klikkaa nappia. Lue lisää
Hyväksy