Mystiikka

Mystiikkaa voidaan pitää rajatietona, koska se käsittelee ilmiöitä, jotka ovat tieteen ja järjen rajojen ulkopuolella

Mystiikka
Mystiikka

Mystiikka kuuluu laajaan filosofian kirjoon ja tarjoaa yksinkertaisen ja perusteellisen analyysin joistakin länsimaisen filosofian epäselvistä ilmiöistä, joten mystiikalla on filosofista arvoa, eikä sitä voi täysin kiistää. Mystiikka on kiehtonut ihmisiä kautta aikojen. Se tarjoaa vaihtoehtoisen näkökulman todellisuuteen, rajatietoon. Se avaa ovia tietoisuuden muihin tiloihin. Tässä artikkelissa sukellamme mystiikan kiehtovaan maailmaan ja tarkastelemme sen ominaisuuksia, merkitystä ja roolia eri uskonnoissa sekä pohdimme sen tulevaisuutta. 

Mystiikka -sana tulee kreikan kielestä, tarkoittaen "vaikenemista", koska on mahdotonta saada viisautta ymmärtää ilmiö normaalien aistien kautta. Se viittaa siihen, että mystistä kokemusta, rajatietoa, ei voi täysin ymmärtää järjellä tai sanoilla. Mystiikan toinen merkitys, joka tulee latinasta, on "piilotettu" tai "salattu". Tämä viittaa mystiikan salaisuuksiin ja piilotettuihin tietoihin, joita tavoitellaan erityisten rituaalien ja käytäntöjen avulla. Ihmiset voivat saada korkeampaa hengellistä tai hengellistä voimaa hiljentymällä.

Mystiikkaa pidetään usein rationalismin vastakohtana. Siinä missä rationalismi korostaa järjen ja loogisen ajattelun tärkeyttä, mystiikka keskittyy intuitioon, uskoon ja suoraan kokemukseen. Mystikot uskovat, että todellinen tietoisuus ja ymmärryksen taso voidaan saavuttaa vain ylittämällä järjen rajat. Mystiikkaa pidetään jonkinlaisen uskonnollisen ekstaasin avulla saavutettuna tietoisuuden muuttuneena tilana.

Mystiikan perusoppi on, että maailmassa on yliluonnollisia voimia tai piilotettuja luonnonvoimia, jotka voidaan kokea erityisopetuksen tai uskonnollisten rituaalien avulla. Okkultismi on eräänlainen mystiikkaan perustuva tieto, joka on jaettu kosmologiaan, esoteeriseen psykologiaan, ennustetieteeseen ja magiatieteeseen. Mystiikka korostaa yliluonnollisten voimien olemassaoloa, jota emme vielä tunnista. Mystiikka on kaikkien uskontojen yhteinen ilmiö.

Ei ole olemassa yhtä ainoaa mystiikan muotoa, ja eri uskonnot ilmentävät erilaisia mysteerejä. Mystiikka on siis hengellisen tietoisuuden tila. Mystiikka on läsnä lähes kaikissa uskonnoissa. Se tarjoaa uskonnollisen kokemuksen syvemmän ulottuvuuden ja auttaa ihmisiä saavuttamaan läheisemmän yhteyden jumalalliseen. Eri uskonnot ilmentävät mystiikkaa eri tavoin, mutta yhteinen tavoite on sama, eli tietoisuuden laajentaminen ja yhdistyminen korkeampaan todellisuuteen.

Kristinuskossa hiljaisia rukouksia ja mystisiä tekstejä, kuten Johannes Kastajan evankeliumi. Nämä ovat esimerkkejä mystiikan käytöstä. Islamissa rukousmatkat Mekkaan, hindulaisuudessa jooga ja meditaatio. Esimerkkejä riittää lähes joka uskonnosta. Buddhalaisuudessa mindfulness ja nirvana, shamanismissa matka transsittilaan henkien maailmaan, rituaalit sekä luonnonläheisyys.

Mystiikka on jatkuvasti kehittyvä ja monimuotoinen ilmiö. Vaikka tieteen ja rationalismin nousu on johtanut mystiikan marginaalistumiseen, se on yhä läsnä ja houkuttelee ihmisiä, jotka etsivät elämäänsä syvempää merkitystä ja ymmärrystä. Tieteen ja teknologian kehitys voi tuoda uusia näkökulmia mystiikkaan ja tarjota uusia työkaluja sen tutkimiseen.

Monilla ihmisillä on väärinkäsityksiä mystiikasta ja okkultismista. Okkultismi ei ole salaisuus tai aave, se on erityinen aihe. Nykyään monet tieteelliset ihmiset ja itsekkäät materialistit ovat taipuvaisia pilkkaamaan tai jopa väärinkäyttämään tätä. 
Jos suljemme pois jotkin asiat, joita ei pidetä tieteellisinä, okkultismi sisältää myös alkeellista noituutta, uskontoa ja jotakin primitiivistä tiedettä koskevaa sisältöä. Oppiminen okkultismiin on kuin kohtaisi vihollisen. 

Mystiikka on kiehtova ilmiö, jolla on pitkä historia ja monimuotoinen ilmenemismuoto eri uskonnoissa. Se tarjoaa vaihtoehtoisen näkökulman todellisuuteen ja avaa ovia tietoisuuden muihin tiloihin. Mystiikan tulevaisuus on avoin, ja se voi kehittyä uusilla tavoilla tieteen ja teknologian kehityksen myötä.

 
 

 
Sanna
VAPAA
 

Sanna on selvännäkijä ja parantavan energian välittäjä monessa polvessa. Sannalla on...

bloggaa
 
Serena
EI TÖISSÄ
 

Serena on intuitiivinen tarottulkitsija ja enkeliviestien välittäjä

 
Annikki
EI TÖISSÄ
 

Annikki on selvännäkijä, ja hän auttaa yksityis- ja työelämän ongelmissa. Hän käyttää...

 
Marena
EI TÖISSÄ
 

Marena on empaattinen, suorapuheinen ja saa heti silmiensä eteen ja käyttää...

 

Oman polkusi artikkelit

Rakkaus ennustus

Rakkaus ennustus

Rakkaus ennustus tuo valoa rakkauden polulle ja antaa vastauksia tulevaisuuden rakkausmysteerien maailmaan
 
Ennustukset com

Ennustukset com

Ennustukset com tarjoaa modernin tavan saada tulevaisuuden näkymiä ja ohjausta elämän eri...
 
Ennustaja fi

Ennustaja fi

Ennustaja fi yhdistää uteliaita ihmisiä mystisiin ja lahjakkaisiin selvänäkijöihin, meedioihin ja...
 
Selvänäköinen

Selvänäköinen

Selvänäköinen voi tarkoittaa kiinnostusta ja ihmetystä herättävää näkijää tulevaisuuden verhon...
 
 
 
 
0700-80000

Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Evästeiden keräämiin tietoihin voi kuulua esimerkiksi se, kuinka usein vierailet verkkosivustolla ja mistä maasta selaat sivustoa. Lue lisää

_