Astrologiaan uskominen

Astrologiaan uskominen on vahvaa ennustusta ja tieteenalana astrologia on jo useita tuhansia vuosia vanhaa

Astrologiaan uskominen
Astrologiaan uskominen

Lähes puolet ihmisistä uskoo, että tulevaisuutemme on kirjoitettu tähtiin. Astrologia, tuhansia vuosia vanha tieteenala, nauttii edelleen suurta suosiota. Jo yli 2500 vuotta sitten babylonialaiset lukivat tähdistä tulevaisuutta, ja astrologian lupaus luonteenpiirteiden ja kohtalon paljastamisesta houkuttelee yhä.

Astrologiaan uskominen

Riittää, kun vilkaisee kirjallisuutta ymmärtääkseen, että kansalaiset pitävät tällaisista lupauksista edelleen. Jo mesopotamialaiset ja assyrialaiset väittivät lukevansa ihmisen tulevaisuuden taivaalta, vaikka tähtiä käytettiin pääasiassa sään laskemiseen ja vuodenaikojen ennustamiseen. Nykyään 46 prosenttia ihmisistä uskoo, että astrologiset merkit selittävät ihmisen luonteen, ja 29 prosenttia uskoo, että horoskooppimerkit ohjaavat elämäämme. Horoskoopit ovat löytäneet uuden nuorekkaan muodon älypuhelimien mobiilisovelluksissa, ja jopa 70 prosenttia alle 30-vuotiaista uskoo astrologian voimaan rakkaudessa. Eli jopa viidesosa alle 30 -vuotiaista länsimaalaisista valitsee kumppaninsa astrologisen merkkinsä mukaan. Astrologiaan uskominen on asia, jota on mahdotonta sivuuttaa. Astrologia on kokenut renessanssin, ja se näkyy paitsi mediassa, myös muodissa ja kosmetiikassa. Horoskoopit inspiroivat korujen, vaatteiden ja jopa kosmetiikan suunnittelijoita. Sillä tieteenalana astrologia on kokemassa todellista elpymistä. Astrologia on nyt kahden vuoden ajan ollut todellinen muoti-ilmiö, kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti. 

Tutkimus astrologiasta

Ruotsalaisen Lundin yliopiston tutkijat ovat olleet kiinnostuneita astrologiaan uskovien persoonallisuuksista. Tutkimuksessa selvitettiin astrologiaan uskovien persoonallisuuksia. Tutkijat olettivat, että alttius näennäistieteellisille uskomuksille vaihtelee yksilöittäin, ja siihen vaikuttavat mm. persoonallisuuden piirteet ja kognitiiviset harhat. Tutkimuksessa mitattiin useiden työkalujen avulla neljä erillistä kohdetta niiden yhteyksien analysoimiseksi: astrologiaan uskominen, viittä suurta persoonallisuuspiirrettä (avoimuus, tunnollisuus, ulospäinsuuntautuminen, miellyttävyys ja neuroottisuus), narsismia ja älykkyyttä. Persoonallisuuden piirteistä avoimuus ja tunnollisuus osoittivat pieniä positiivisia korrelaatioita astrologiaan uskomisen kanssa, samoin kuin taipumus narsismiin. Mitä tulee älykkyyteen, sen suhde tähän uskomukseen oli negatiivinen. Ohittamalla sukupuoli ja ikä, lopulta narsismi, oli vahvin osoitus uskosta astrologiaan. 

Edelleen saa ja voi uskoa

Te, jotka edelleen haluatte uskoa horoskooppeihin ja te, jotka edelleen olette kiinnostuneita tästä universumista ja haluatte tiedustella juuri tapaamanne henkilön horoskooppimerkkiä, niin älkää pahastuko, älkää masentuko. Sillä tutkijat itse tunnistivat tutkimuksensa rajat, jotka johtuivat kyselylomakkeiden itsekäsittelystä, osallistujien kontrollin puutteesta ja käytetyn otoksen alhaisesta edustavuudesta. Astrologiaan saa ja voi edelleen uskoa. Se on edelleen suosittua tähdistä ennustusta.

 
 

 
Sanna
VAPAA
 

Sanna on selvännäkijä ja parantavan energian välittäjä monessa polvessa. Sannalla on...

 
Marena
EI TÖISSÄ
 

Marena on empaattinen, suorapuheinen ja saa heti silmiensä eteen ja käyttää...

 
Annikki
EI TÖISSÄ
 

Annikki on selvännäkijä, ja hän auttaa yksityis- ja työelämän ongelmissa. Hän käyttää...

 
Helena
EI TÖISSÄ
 

Helena on tarot-tulkitsija ja oman tien kulkija. Hän on ollut koko ikänsä...

 

Oman polkusi artikkelit

Paras ennustaja

Paras ennustaja

Paras ennustaja auttaa sinua näkemään tulevaisuuteesi ja tarjoamaan ohjausta elämän eri...
 
Taikatarot

Taikatarot

Tarotkortit, Tarot -luenta ja taikatarot ovat jännittäviä aiheita. Lue tarot-korteista ja siitä, miten niitä...
 
Enkeli ennustajat

Enkeli ennustajat

Enkeli ennustajat ovat ilmiö, joka on kiehtonut ihmisiä jo vuosisatojen ajan. He ovat kanava jumalallisiin...
 
Tulevaisuuden ennustaminen

Tulevaisuuden ennustaminen

Ennusta tulevaisuutta eri menetelmillä. Tulkitsijat selittävät, antavat vastauksia ja opastavat sinua prosessin...
 
 
 
 
0700-80000

Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Evästeiden keräämiin tietoihin voi kuulua esimerkiksi se, kuinka usein vierailet verkkosivustolla ja mistä maasta selaat sivustoa. Lue lisää