Profetiat

Profetiat voivat olla näkyjä, ilmestyksiä tai unia. Profetiat olivat aiemmin historiassa jumallallisia viestejä

Profetiat
Profetiat

Profetiat voivat olla näkyjä, ilmestyksiä tai unia. Profetiat olivat aiemmin historiassa jumallallisia viestejä. Profeetaksi kutsutaan yleensä henkilöä, jolla on kyky välittää ilmestyksiä, profetioita. Useimmiten niitä saatetaan pitää jopa jumalallisina viesteinä, varsinkin aiemmin historiassa. Henkilö itsekin voi pitää profetioitaan jumalallisina. Profetiat voivat olla näkyjä tai unia tai niiden saamiseksi voidaan käyttää esimerkiksi arpaa. Profetiat ja profeetta eroavat jonkin verran esimerkiksi shamaaneista tai ennustajista, sillä profetiat vastaanotetaan tietoisena.

Valtaosa ihmisistä pitää profetioita uskonnollisina ja niihin usein yhdistetään raamatullisia aineksia tai niiden jopa oletetaan sisältävän ilmestyskirjamaisia näkyjä tuhosta ja rangaistuksista. Profeetta on aina näiden profetioidensa keskiössä, niiden ehdoton auktoriteetti. Hän tietää, keneltä nämä unessa tai näyssä saadut profetiat tulevat ja usein ne ovat niin sanottuja jumalallisia. Profeetat käyttävät usein värikästä kieltä. He myös usein sanovat jo varhaisessa vaiheessa saaneensa ennalta tietää tehtävästään. Myös muut kuin kristilliseen perintöön nojaavat profeetat ovat kuuluisia, muun muassa Nostradamuksen tulkitsijat tai merkeistä ennustajat.

Netti on täynnä näitä yleismaailmallisia profetioita, viestejä valtioille tai kansoille, jopa koko maapallolle. Esimerkiksi Israelin kansalle on vastaanotettu valtavasti viestejä mutta tällaisia kansaa koskevia profetioita on tullut myös Suomen kansalle. Kuuluisin tämän ajan profeetoista lienee Billy Graham. Suomessa kuuluisuutta on saavuttanut Leo Meller.

Maailmanhistorian kuuluisimmat profeetat ovat Jeesus, Zarathustra ja Muhammed, jotka keräsivät suuren opetuslapsijoukon ympärilleen jo eläessään. Loppu onkin tosiaan historiaa eli voimakkaalle profeetalle on mahdollista saada aikaan kokonainen kansanliike tai kuten näiden henkilöiden kohdalla; maailmanlaajuinen valtauskonto. 

Profeetat eroavat juuri ehkä tällaisesta hyvin vakavasta ja jopa jumalallisesta tehtävästään johtuen niin sanotuista näkijöistä tai ennustajista, joiden tehtävänä on auttaa pienempiä joukkoja tai vain yhtäkin ihmistä. Silti näkijätkin voivat saada viestejä, joilla on merkitystä myös yleisemmin. Suomessa aikoinaan hyvin kuuluisa näkijä Aino Kassinen oli juuri tällainen merkittävien viestien vastaanottaja, jonka palveluksia käytti myös muun muassa silloinen Suomen presidentti Urho Kekkonen.

Vielä selvyyden vuoksi; toisin kuin esimerkiksi samaani, profeetta muistaa aina jälkeenpäin hänelle tapahtuneen ja saamansa viestin. Mystikko voi myös profetoida, mutta hän eroaa profeetasta siinä, että mystikko pyrkii yhteyteen jumalan kanssa, joka ottaa hänen tietoisuutensa haltuunsa, mutta profeetta säilyttää aina oman minuutensa. Ennustajat puolestaan ennustavat tulevaa esimerkiksi tähdistä, kristalleista, korteista tms. Näkijät usein näkevät häneltä apua hakeneen henkilön tulevaisuuden mahdollisuuksia, ’impulsseja’, jotka auttavat esimerkiksi päätöksenteossa ja valinnoissa. Usein näkijät eivät tarvitse mitään apuneuvoja, usein heille riittää kun kuulevat neuvoa kysyvän äänen.

Valtaosa ihmisistä ajattelee, että profetiat ovat uskonnollisina ja niihin usein yhdistetään raamatullisia aineksia tai niiden jopa oletetaan sisältävän ilmestyskirjamaisia näkyjä tuhosta ja rangaistuksista. Profeetta on aina näiden profetioidensa keskiössä, niiden ehdoton auktoriteetti. On kiistatonta, että aineellisen todellisuuden rinnalla tai yläpuolella on toinen, korkeampi todellisuus, ns hienojakoinen maailma. Aina on ollut ihmisiä, joilla on ollut lahja tai herkkyys ottaa vastaan viestejä tältä tasolta. Usein puhutaan välitasosta ja jumalallisesta tasosta. Viestit enkeleiltä tai muilta henkiolennoilta tulevat tältä välitasolta ja jumalalliset viestit ylätasolta. Profeettoja ja profetioita ovat vastaanottaneet kaikki kansat, maailmanuskonnot (mm hindut, kiinalaiset eli konfutselaiset, israelilaiset, Lähi-Idän kansat, kristityt) sekä valtiot.

En usko, että tällaisista neuvoista on kenellekään mitään vahinkoa. Näkijät ovat usein varsin positiivisia luonteita, jotka hienovaraisesti yrittävät ohjata asiakkaitaan kohti parempaa tulevaisuutta. Vastuu elämästään on aina sen elämän omistajalla ja vapaa tahto varmistaa, että halutessaan voi tehdä myös itselleen epäedullisia valintoja. Näiden minimoimiseen intuitiiviset näkijät keskittyvät mutta eivät voi estää ketään valitsemasta huonompaakaan vaihtoehtoa. Ihmeellistä kyllä, jotkut valitsevat tietoisesti itselleen vahingollisia vaihtoehtoja. Sellaiset valinnat surettavat ennustajia, sillä he näkevät noiden valintojen seuraukset.

 
 

 
Tuuli
VAPAA
 

Tuulin kanssa voitte yhdessä löytää voiman ja viisauden, joka sisälläsi piilee....

bloggaa
 
Serena
VAPAA
 

Serena on intuitiivinen tarottulkitsija ja enkeliviestien välittäjä

 
Sofiia
EI TÖISSÄ
 

Sofiialla on vuosikymmenien kokemus näkijänä, meediona ja kaukohoitajana

 
Helena
EI TÖISSÄ
 

Helena on tarot-tulkitsija ja oman tien kulkija. Hän on ollut koko ikänsä...

 

Lukemisen arvoisia artikkeleita

Unien tulkinta

Unien tulkinta

Unien tulkinta on ikivanha tekniikka. Ihmiset näkevät n. viisi unta joka yö ja kesto vaihtelee 15 ja 40 minuutin...
 
Biorytmit

Biorytmit

Biorytmit ovat luontaisia syklejä. Biorytmit säätelevät aineenvaihduntaa, tunteita, muistia, seksuaalisuutta,...
 
Ennustaminen

Ennustaminen

Ennustaminen on ollut käytössä maailman historiassa jo pitkään. Ennustaminen on ollut suosittua jo...
 
Astrologiaan uskominen

Astrologiaan uskominen

Astrologiaan uskominen on vahvaa ja tieteenalana astrologia on jo tuhansia vuosia vanhaa. Lähes puolet uskoo siihen
 
 
 
 Soita nyt painamalla tästä!0700-80000 2,95 €/min + pvm

Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Evästeiden keräämiin tietoihin voi kuulua esimerkiksi se, kuinka usein vierailet verkkosivustolla ja mistä maasta selaat sivustoa. Lue lisää