Biorytmit

Biorytmit ovat luontaisia syklejä. Biorytmit säätelevät aineenvaihduntaa, tunteita, muistia, seksuaalisuutta, luovuutta

Biorytmit
Biorytmit

Biorytmit ovat luontaisia syklejä. Biorytmit säätelevät aineenvaihduntaa, koordinaatiota, tunteita, muistia, seksuaalisuutta, luovuutta ja paljon muuta. Jokainen ihminen käy läpi jaksoja, jolloin hän on hyvässä kunnossa, mieli kirkkaana ja itsehillintä kohdallaan. Sitä vastoin on myös jaksoja, jolloin ihminen ei pysty keskittymään ja mieli on sekava. Syitä näihin vaihteluihin ei tunneta. On mahdollista, että selitys on ihmisen biorytmisessä syklissä.

Biorytmit keksivät 1900 luvun alussa, itävaltalainen psykologi, Herman Swoboda ja saksalainen lääkäri, Wilhelm Fliess. Heidän teorioitaan on tutkittu paljon, ja heidän teoriansa mukaan ihmisen aktiivisuus käy läpi säännöllisiä korkea- ja matalasuhdanteita. Biologiset rytmit vaikuttavat muun muassa tunteisiin, vireystilaan ja paritteluvalmiuteen. Biorytmikaaviossa on kolme aaltoilevaa viivaa, jotka risteävät vaakasuoran viivan kanssa.

Biorytmit ovat luontaisia syklejä, jotka vaikuttavat fyysisesti, emotionaalisesti ja älyllisesti. Ne säätelevät aineenvaihduntaa, koordinaatiota, tunteita, muistia, seksuaalisuutta, luovuutta ja paljon muuta. Kun kukin biorytmisykli nousee ja laskee, myös kykysi suorittaa tiettyjä tehtäviä, fyysisiä aktiviteetteja, käsitellä stressiä ja tehdä järkeviä päätöksiä muuttuu.

Kun kaikki kolme biorytmin sykliä ovat nousussa, elämä tuntuu todella hyvältä. Kun kaikki kolme ovat alhaalla, voimme tuntea olomme masentuneeksi. Useimmiten nämä kolme sykliä vaihtelevat eriasteisissa nousu- ja laskusuhdanteissa suhteessa toisiinsa. Äärimmäisiä nousu- ja laskusuhdanteita esiintyy vähintään kaksi kertaa vuodessa. On mukavaa ymmärtää mielialojamme suhteessa suuriin laskusuhdanteisiin, koska se voi auttaa meitä saamaan otteen tunteistamme.

Biorytmit on helppo ymmärtää, mutta vaikea yleistää. Kaikilla on ollut kaikkea loistavista päivistä huonoihin päiviin, mutta tämä ei ole yhteinen kokemus, vaan henkilökohtainen kokemus. Jos seuraat mielialasi vaihteluja, sekä fyysisiä ja henkisiä ylä- ja alamäkiäsi ja vertaat niitä sitten biorytmiisi, alat ymmärtämään enemmän.

Fyysisen syklin sanotaan olevan hallitseva sykli miehillä. Se kestää 23 päivää. Se säätelee koordinaatiota, voimaa, sukupuoliviettiä, kestävyyttä, vastustuskykyä, aloitekykyä, aineenvaihduntaa ja sairauksista toipumista. Leikkauksia tulisi välttää fyysisinä siirtymäpäivinä ja negatiivisten fyysisten syklien aikana.

Emotionaalisen syklin sanotaan olevan naisten hallitseva sykli. Se kestää 28 päivä. Se säätelee tunteita, mielialaa, herkkyyttä, seksuaalisuutta, fantasiaa, aistimuksia, hermoja, reaktioita, temperamenttia, kiintymystä ja luovuutta.

Älyllinen sykli säätelee älykkyyttä, logiikkaa, henkistä reagointia, suuntavaistoa, valppautta, päättelykykyä, päätöksentekoa, arvostelukykyä, kunnianhimoa ja muistia. Se kestää 33 päivää.

Siirtymäpäivät ovat päivä, jolloin biorytmit vaihtaa etumerkkiään (positiivisesta negatiivisuuteen ja päinvastoin). Kunkin biorytmisyklin puolivälissä ja lopussa sykli siirtyy jyrkästi takaisin nollapisteeseen ja vaihtaa etumerkkiään. Koska syklit vaihtavat jatkuvasti etumerkkiään, koemme elämän ylä- ja alamäkiä. Kaksinkertainen siirtymäpäivä on se, kun kaksi sykliäsi vaihtaa etumerkkiään samana päivänä. Tämä päivä voi olla vaikea, varsinkin jos molemmat syklit menevät samaan suuntaan samanaikaisesti. Kolminkertainen siirtymäpäivä on, kun kolme sykliäsi vaihtaa etumerkkiään samana päivänä. Kolminkertaiset siirtymäpäivät ovat harvinaisia, niitä esiintyy kerran 7-8 vuodessa.

On tärkeää, ettemme tee negatiivisista siirtymäpäivistä ja negatiivisista sykleistä itseään toteuttavaa ennustetta. Negatiiviset syklit ja siirtymäpäivät ovat välttämättömiä. Esimerkiksi kun älyllinen syklisi on matalalla, intuitiosi on huipussaan. Kolminkertaisen matalan syklin aikana alitajunnallasi on enemmän liikkumatilaa. Kolminkertainen matala sykli on yksi parhaista ajoista saada yhteys sisäiseen henkeesi ja erinomainen aika oppia oivaltavista unista. On aika ottaa rauhallisesti ja uudistua.

Saatat ajatella, että kaikkien kolmen syklin ollessa positiivisia, kaikki menee hienosti, mutta sekään ei ole totta. Ihmiset, jotka kokevat kolminkertaisen huuman, voivat olla päällekäyviä, ärsyttäviä ja suorastaan ylimielisiä. Itseluottamus voi olla niin korkealla, että saatetaan tehdä katastrofaalisia virheitä. Tasapaino on kaiken a ja o.

Positiivisten biorytmisyklien ymmärtäminen auttaa sinua suunnittelemaan älyllisiä pyrkimyksiä ja jopa romantiikkaa. Negatiivisten biorytmisyklien ymmärtäminen ja henkilökohtainen reaktiosi negatiivisiin biorytmisykleihin, voivat auttaa sinua välttämään loukkaavia tilanteita, onnettomuuksia, surua tai epäonnea.

 
 

 
Sanna
VAPAA
 

Sanna on selvännäkijä ja parantavan energian välittäjä monessa polvessa. Sannalla on...

 
Tuuli
EI TÖISSÄ
 

Tuulin kanssa voitte yhdessä löytää voiman ja viisauden, joka sisälläsi piilee....

 
Sofiia
EI TÖISSÄ
 

Sofiialla on vuosikymmenien kokemus näkijänä, meediona ja kaukohoitajana

bloggaa
 
Serena
EI TÖISSÄ
 

Serena on intuitiivinen tarottulkitsija ja enkeliviestien välittäjä

 

Lukemisen arvoisia artikkeleita

Unien tulkinta

Unien tulkinta

Unien tulkinta on ikivanha tekniikka. Ihmiset näkevät n. viisi unta joka yö ja kesto vaihtelee 15 ja 40 minuutin...
 
Ennustaminen

Ennustaminen

Ennustaminen on ollut käytössä maailman historiassa jo pitkään. Ennustaminen on ollut suosittua jo...
 
Astrologiaan uskominen

Astrologiaan uskominen

Astrologiaan uskominen on vahvaa ja tieteenalana astrologia on jo tuhansia vuosia vanhaa. Lähes puolet uskoo siihen
 
Riimut

Riimut

Riimut olivat alunperin merkkijärjestelmä. Riimut nimitys juontuu Saksan ja Iirin sanoista raunen ja...
 
 
 
 Soita nyt painamalla tästä!0700-80000 2,95 €/min + pvm

Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Evästeiden keräämiin tietoihin voi kuulua esimerkiksi se, kuinka usein vierailet verkkosivustolla ja mistä maasta selaat sivustoa. Lue lisää